לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילת שמונה עשרה

שאלה:

כבוד הרב
בתפילת שמונה עשרה מופיעות בקטן את נקדישך ונעריצך בנועם שיחה … וקדוש קדוש .
האם בקדוש קדוש צריך להתרומם שלוש פעמים ? אני מתפללת בבית. תודה

תשובה:

כפי שהסברתי לך כבר בעבר, את כלל לא אומרת את זה! זה אומרים רק בחזרת הש"ץ בתפילה בבית הכנסת, זה נקרא קדושה והיא נאמרת רק במנין. מיד לאחר מחייה המתים את ממשיכה אתה קדוש וכו'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב אמנם זה לא קשור לשאלה אבל

    אם אתחיל עמידה לפני הציבור וכשאני אהיה באמצע התפילה אז בדיוק הציבור יתחיל ״ה שפתי תפתח״ התפללתי בציבור?

  2. במקרה ההפוך, כשהציבור מתפללים ובאמצע אתה מתחיל, זה נחשב תפילה בציבור אבל במעלה פחותה מלהתחיל יחד, במקרה שהזכרת יש להסתפק.