קנייה ברשת מחללת שבת

שאלה:

שלום,זכיתי בשובר על סך 150 לפיצה דומינוס הכשר באשדוד בהשגחת בית יוסף. אנחנו אוכלים את ההכשר הזה
ושאלתי את אבא שלי והוא אמרר לי שבגלל שיש לרשת דומינוס סניפים לא כשרים והם מחללים שבת אז לא ללכת לשם אבל אני מאוד רוצה עד שזכיתי בזה…….
מה אני אעשה? לא חבל?

תשובה:

תמיד טוב לשמוע בקול אבא, אשריכם שיש לכם עקרונות בבית לכבוד השבת ולכבודו של בורא עולם, רק אסביר לך בשני מילים את כוונתו של אבא. נניח שדומינוס לא היו פותחים בשבת, אבל היו סניפים ששם היתה תלויה תמונת הוריך וכל מי שנכנס למסעדה ויורק ומבזה את התמונה של ההורים שלך מקבל הנחה, זהו. אבל יש סניף באשדוד, שם אין תמונה והכל בסדר, תלכי לאכול שם??? ודאי שלא, ואם מבזים את אבינו שבשמים?!