עלייה לתורה ביום ה30

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
יום שבת יהיה יום ה30 לפטירת אבי.בבית הכנסת שלו אמרו לנו שיתנו לנו עליית שביעי ללא מכירה.
אנו רק בנות,שאלתי היא-אם יש אופצייה שבעלי כלומר החתן,יעלה ויש שהבן שלי (הנכד בן 13)יעלה.
ואני אישית מאד מעדיפה שהבן שלי.השאלה אם הלכתית זה נכון שהנכד יעלה ולא בוגר ממנו?
שאלה נוספת-שניהם אינם יודעים לקרוא בטעמים,אז במצב כזה מניחה שהחזן קורא והם רק עומדים לידו.
האם בזמן שהחזן קורא, צריך העולה ,מי מהם,לחזור בפיו בלחש אחרי מה שהחזן קורא מהפרשה?
בעלי לא ככ דתי.ואני משתדלת מאד בתשובה.מקווה ששאלתי ברורה.תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הבן שלך אחרי בר מצוה אפשר בהחלט שהוא יעלה, הוא צריך לברך על העלייה לתורה ולקרוא בלחש יחד עם הבעל קורא מתוך ספר התורה, יש לעורר אותו להיות מרוכז בכך.

בשורות טובות, ושתזכו כולכם לחזור בתשובה שלמה במהרה, ולקיים את כל מצוות התורה כמו יהודים גאים ואמיתיים.