נציג ועד בית ששיפץ בעצמו

שאלה:

שלום וברכה
ראשית רציתי להודות לרבנים ולמפעילים של האתר הוא מועיל לי רבות שתזכו לברכת ברוך אשר יקים את דברי התורה הזאת
רציתי לשאול מה הדין בועד בית שעשה עבודה מקצועית בבנין (כגון צביעה למרות שכמובן זה לא אותו רמה כמו מקצועי אבל עבודה יפה) האם מותר לו לקחת מהקופה המשותפת תשלום כשווי של העבודה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

נציג ועד הבית שעשה עבודה בעצמו במקום להזמין איש מקצוע מותר לו לקחת את שכרו מקופת וועד הבית, אבל לא יוכל לקחת מחיר של מלאכה מקצועית אלא מחיר של פועל רגיל – מחיר של העבודה שעשה.

בהצלחה.

מקורות:

הנציג של וועד הבית הוא שליח להזמין אנשי מקצוע ואם עשה בעצמו יכול לגבות תשלום, ומה לי שכר את עצמו או שכר אדם מבחוץ.