חרדות מעבירות בין אדם לחברו

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי חרדות בנושא בן אדם לחברו אני חושבת לפעמים שאני פוגעת באנשים שלפעמים לא יוצא לי להגיד להם שלום או שהתעקשתי אם מישהו לגבי משהו שהוא יכל לעזור לי והוא לא עזר לי אלה רק כעס עליי אני צריכה לבקש סליחה כל עוד לא התחצפתי אליו ולא צעקתי עליו ואם אני לא מוצאת את האנשים שנפגעו ממני בין בשוגג ובין במזיד תודה

תשובה:

אני מבין ממך שאת מודעת לכך שזה מוגזם וחסר בסיס ורק סוג של חרדה, אם כן אין לו כאן שאלה הלכתית, אלא רק חשיבה איך באמת מטפלים בחרדה, והייתי ממליץ מאוד לפנות ליוצת מטפלת רגשית ולפרק איתה את החרדה הזו, וכך להגיע לשלווה וחיים נעימים ושמחים.

בשורות טובות.