לתרומות לחץ כאן

דם בעוף

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
אני שמה במים רותחים את העוף לפני הבישול ל 5 דק בערך ואז שוטפת ומבשלת .
היום לאחר ששמתי את העוף בסיר לטיגון, כשרציתי להוסיף מים ראיתי שיש דם על העוף שנשפך לסיר. הוצאתי את העופות והגמבה שטפתי תחת זרם והחזרתי לבישול לאחר ששטפתי את הסיר ושמתי שמן חדש. העוף בושל אך לא לגמרי.
האם זה בסדר ?
הפעולות שעושה מספיקות ?
לפעמים יש דם שנראה שהוא בתוך העור או בקצה של הרגל.צריך להוריד אותו?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שאתם תימנים שנוהגים לחלוט את העוף לפני בישולו. עכ"פ, בדרך כלל מה שרואין נוזלי אדמוני זב מהעוף זה לא נחשב דם לענין איסור אכילת דם, אלא מוהל. אבל אם רואים ממש צרירות דם, כלומר גוש דם צרור תחת העור וכדומה, יש להוציאו לפני הבישול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב !
    אנו ספרדים לא תימנים .
    האם במידה וראיתי גם לאחר שהתחיל הבישול ואז שטפתי את העוף והחזרתי לסיר נקי להמשך בישול . עצם זה שהיה קיים דם והעוף התבשל ( נראה לי רק חלקית)פסלה את העוף ?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל