כשרות טונה בשימורים

שאלה:

בס"ד
שאלה לגבי טונה בשימורים
הבנתי שקיימת בעיה בטונה שימורים שדגים את הטונה גויים בספינות בלב ים ונוצרת בעיה של כבישה שברשת שהטונה הכשרה עולה עולים איתה יחד דגים לא כשרים ויש בעיה עם זה וגם בעיה עם המפעלים שמייצרים את הטונה אז רציתי לשאול האם קודם כל בכלל כדאי לאכול טונה או שאולי עדיף להימנע וב. אם יש כשרות מועדפת בעניין הזה
כי כרגע אני די נמנע מטונה אבל לא יודע אולי אני עושה טעות ואפשר לאכול
תודה רבה מראש לכבוד הרב

תשובה:

כשם שקיימת בעיה בטונה, קיימות בעיות נספות במיגוון מוצרי מזון, ולכן אנחנו מייעצים תמיד לרכוש מכשרות מהודרת. אם אתה קונה טונה בכשרות מהודרת, כמו של בד"ץ העדה החרדית, אינני רואה סיבה לחשש, בשביל זה יש מערכת מקצועית וקפדנית שמצויה בענין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם אפשר שכבוד הרב יפרט מה הכשרות המהודרת עושה כדי להסתדר עם הבעיה שכתבו בשאלה

    כי הרב אמנון יצחק ותלמידיו כל הזמן מפחידים שאין מה לעשות בנידון הטונה כדי להכשיר, והכל אסור באכילה.

  2. הרב אמנון יצחק לקח לו למטרה להכפיש את כל מערכות הכשרות בצורה מאוד לא מובנת לי… בנושא השחיטה ראיתי את טענותיו והן מעידות על חוסר הבנה בנעשה בפועל וגם בכללי ההלכה, לצערי אתה מספר שגם בנושא זה הוא נוהג כך וחבל. כשרות מהודרת מטפלת בבעיות הקיימות.