השמחה בחגים לאור ההוצאות הרבות

שאלה:

איך מגיעים לשמחה בחגים כשבדיוק אז ההוצאות מרקיעות שחקים ולעבוד הרי או שאסור לחלוטין או שיש את המשפחה לחגוג איתה ובכל מקרה בחגי תשרי לפחות שבוע זה ימים טובים שבכל מקרה אסורים במלאכה (יומיים ר"ה עוד יום ליו"כ ויומים לסוכות/ש"ע וש"ת שלא לדבר על חו"ל שיש גם יו"ט שני מה שאומר עוד יומיים נוספים)

תשובה:

שלום וברכה ידידי, נתחזק כולנו בדברי חז"ל הקדושים שהוצאות שבת ויום טוב חוזרים. זה דבר ראשון. כמו כן חובה עלינו בכל שבת וחג תמיד לשבת ולהסיר כל דאגה בליבנו, ולחיות בתחושה שכאילו כל מלאכתך עשויה. ומעבר לכך יש עלינו גם חובת השתדלות בענין, ומי שפרנסתו דחוקה והחג אכן מעיק עליו, כמו רוב עמך בית ישראל, החכם עיניו בראשו, היום אנחנו מתחילים חודש חשון, קח לך מעטפה לבנה יפה, וכבר מהיום תנסה להכניס שם כסף עבור חג הפסח, כל חודש לפי היכולות. יגיע פסח בעז"ה יהיו לך כבר במעטפה כמה וכמה דולרים טובים… זה יתן לך אפשרות פתיחה טובה יותר.

בהצלחה רבה ותמיד רק שפע!