הרהורי חול בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
כבר שאלתי אתכם בעבר לגבי הרהורי חול בשבת ונאמר לי שמותר. אך האם מותר גם תכנון במחשבה לשבוע החדש? והאם מותר גם לחשוב מה לומר לאדם כלשהו אחרי השבת ? תכנון לגבי מה לקנות מה ללבוש מה לומר לאן ללכת וכדומה , והאם מותר לזמזם במחשבה מוזיקה לועזית שהיא מוזיקת חולין לחלוטין ? כל זה מותר לכתחילה בשבת ללא חשש?

תשובה:

מותר. הרהורים מותרים, כך אנחנו שרים בזמירות… אבל שלא תהיה המחשבה ניכרת מתוך המעשה, יש הרבה דוגמאות, למשל אסור ללכת לגבול שדהו לראות מה לעשות שם מחר וכדומה, שאז ניכר התוכניות על פי מעשיו..

מקורות:

ראה כל הפרטים בשו"ע ומשנה ברורה סי' שו-שז.