בירור האמת בנושא הדתי

שאלה:

אני חילונית ובעלי חזר בתשובה. שומרים טהרה בגללו. הייתי בימי נידה והתעורר בי רצון ליחסי אישות ובשעה שהיה ישן …
לספר לו?

תשובה:

לספר או לא לספר זה לא הענין, עשי כפי שאת מרגישה, אבל חייבים להיות הוגנים לגמרי כלפיו ולהקפיד מאוד על שמירת הטהרה בלי שום פקפוק. זה מינימום של אמון שחייב להיות ביניכם. ולעצם הענין, כדאי לברר את שאלת הדת, שהרי אם בעלך צודק ויש אלוקים והתורה אמת, מי שלא מקיים אותה מחמיץ את כל תכלית החיים ואת יעודם ובעצם עשה את הפיספוס הכי גדול שיכול בין אנוש לעשות… ואם זו לא אמת, אין אלוקים ואין תורה, אז חשוב לדעת את זה, חבל על הטירחה… לכן, אדם רציני, הולך לסמינריון של ערכים בתנאי נופש במחיר מסובסד, כן מפסיד אולי ימי עבודה או שאולי בחנוכה, אבל זו חובה פשוטה שכל אדם חייב לעצמו, לברר את הנושא הכי מהותי בחייו בצורה הכי מינימלית… את חיה עם אדם דתי, חייבים לברר את הקונפליקט בצורה מעמיקה.

בהצלחה רבה מאוד.