שליח שהציע את עצמו כנהג ודורש את התשלום

שאלה:

היה לנו כנס עם בעל דרשן שהיה אמור להחזיר אותו אחרי הכנס
הכנס התארך אז חיים [בדוי] אמר שהוא יחזיר אותו
אחרי הכנס ניגשתי לחיים ואמרתי שאני ישלם דריווער ושחיים יילך לישון והבעל דרשן יסע עם דרייוער וחיים אמר שבסדר
אחרי זה חיים החליט לקחת את הבעל דרשן והכסף לעצמו
ועכשיו השאלה אם מותר לו לקחת את הכסף

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לחיים לקחת את הכסף לעצמו אם הסיע את הדרשן לביתו.

בהצלחה.

מקורות:

אחרי שמחלו על הנסיעה שחיים לא יסיע מותר לחיים להסיע אותו ולקחת את הכסף לעצמו וכאילו שכר את עצמו לקחת את הרב, ומה לי אם היה מסיע את עצמו או שוכר אחרים שיסיעו.

ומצאנו בשלח שליח שימכור לו חפץ שאסור לשליח למכור לעצמו, או משום חשדא, או משום שלא יצא מרשותו כיון שידו כיד בעלים. כן מבואר בשו"ע סימן קפה ס"ב ובסמ"ע שם ס"ק ד. וראה עוד סמ"ע סימן קעה ס"ק כו. וכאן אם אמר לו שהוא מסיע ודורש את המחיר בשוק לא שייך חשדא. וכן לא שייך הטעם של הסמ"ע שהחפץ לא יצא מרשותו. ומלבד זאת הש"ך סימם קפה ס"ק ג הביא שיטה שחולקת ומותר לשליח לקנות לעצמו.