עבר על נדר בשוגג

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
אדם שקיבל על עצמו קבלה מסוימת וקרה שפעם או פעמים הוא עבר עליה בשוגג, כמובן הוא ממשיך בה, האם נקרא שעבר על נדר? תודה.

תשובה:

בהחלט! אמנם זה עבירה בשוגג, אבל לא שונה מאדם שחילל שבת בשוגג או אכל חזיר בשוגג. ולכן אנחנו תמיד מתריעים לא לנדור בשום אופן, גם כאשר הכוונה היא לחייב את עצמך להתחזק בדבר מה, זה רק מביא מכשולים! לכן, כל קבלה טובה, הכל יהיה בלי נדר.

חודש טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי אפשר לעשות תשובה, על כל דבר אפשר לחזור בתשובה, מתוודים בפה, מתחרטים ומקבלים לעתיד בעז"ה להמנע מחטא זה. ולהבא אין לנדור. כל קבלה טובה יכולה להיות בלי נדר.