נדר צדקה?

שאלה:

לפני החגים גמרתי בדעתי החלטה גמורה לתת סכום מסוים לצדקה. עשיתי זאת כי חשבתי שהמצב הכלכלי שלי יותר טוב ממה שהוא באמת. לאחר כמה ימים בדקתי בחשבון וחשכו עיני.

השאלה שלי היא אם אני עדיין מחויב? שאלה שניה שמחוברת לראשונה, באותו יום שגמרתי בדעתי נכנסתי לנדרים פלוס כדי לתרום לגוף מסויים חלק מהסכום הנ"ל והגעתי כמעט לשלב הסופי ואז היתה תקלה בנדרים פלוס והסכום לא עבר. האם לגבי המקרה הספציפי הזה אני כן מחוייב בכל מקרה כי עשיתי "מעשה" ולא רק מחשבה בעלמא?

תשובה:

בשני המקרים הנושא כאן הוא נדר, נדרי צדקה אין מתירים אלא מדוחק. אם אתה סבור שאכן מדובר במצב שמשמעותית לא מאפשר לך לקיים את נדרך אפילו בתשלומים וכדומה, ניתן לעשות התרת נדרים. בדרך כלל זה לא המצב, הרי לא קבעת תאריך או מתוך מה תתן, ואם כן תן הוראת קבע ל12 תשלומים אני מניח שזה כבר הרבה יותר קל. לא כך?

הצטרף לדיון

תגובה 1