לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כמה זמן אחר האכילה אפשר לברך ברכת המזון?

שאלה:

האם מותר לברך ברכת המזון לאחר 72 דקות (אפילו לאחר כמה שעות) בזמן שכל העת לעס מסטיק

תשובה:

מסטיק לא יעזור בענין זה כיון שאין כאן שום מזון שנכנס לקיבה, זו רק פעולה של הפה… באופן כללי באכילה מרובה שהשובע מורגש גם לאחר 72 דקות, אפשר לברך גם לאחר כמה שעות.

מקורות:

שו"ע קפד סעי' ה ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תזכרו מה שכתוב בספר החינוך "כך מקובלני מרבותי שכל הזהיר בברכת המזון, מזונותיו מצויים לו בכבוד כל ימיו"!! אחי ורעי ,רצים לחפש סגולות שספק גדול מה המשמעות שלהם, יש לכם סגולה מאחד הראשונים ,שהיא גם מצווה דאורייתא !! לא פחות מתקיעת שופר לא פחות מאכילת מצה !! 2 דקות יספיקו לכם לומר מילה במילה בלי לדלג ,ולהזהר להשמיע את הברכה לאוזנו (לכתחילה) יהי רצון שלא יחסר לנו מזון לעולם ועד.