כלי שבישלו בו בשבת

שאלה:

האם מותר לקנות קפה בתחנת דלק שמחללת שבת, לאחר השבת ? מכיון שכידוע המ"ב אומר בסי' שיח ס"ק ד וז"ל כתב המג"א בשם הרשב"א דגם הקדירה שבישל בה בשבת אסורה לו לבשל בה מפני שהיא בלועה מדבר האסור לו ודוקא המבשל לבריא אבל המבשל לחולה מותרת הקדרה:
וא"כ המכונת קפה נאסרה מפני שהיא בלועה מדבר האסור ?
וכן מה הדין המכונה שמסתבר שהיא לא טבולה?

תשובה:

שלום וברכה

לא דייקת במילה אחת בדברי הרשב"א – אסורה "לו", כלומר, כפי המבואר שם, מאכל שהתבשל באיסור בשבת, אסור למבשל לעולם ולאחרים רק בו ביום, ממילא הבליעות בכלי אינן חמורות מהממשות עצמה, ולכן, אף שלגבי המבשל עצמו הבליעות אסורות לעולם, לאחרים הן מותרות לאחר השבת. הן בתשובה זו כדי לחוות דעה על עצם כשרות הקפה באותו מקום…