קיבלתי עציץ במתנה בשמיטה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אתמול כ"ח בתשרי קיבלתי במתנה עציץ
מה עושים במצב כזה? ושהנותן לא ייפגע
תודה

תשובה:

ככל שיש חשש שהעציץ ניטע באיסור יש מחלוקת הפוסקים האם מותר לקבלו במתנה, בבית הרדב"ז סי' א סעי' יב אוסר, ואילו בערוך השלחן העתיד זרעים סי' יז סעי' ג מתיר, לכן אם אפשר להמנע בלי לפגוע זה עדיף, אבל כשאין ברירה, יש על מי לסמוך להקל.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב כתב שיש מחלוקת אם מותר לקבל את העציץ והשאלה היא על חשש פגיעה בזולת וזה לא הבנתי למה אסור הרי אפשר לצאת ידי שניהם מצד אחד לקבל בפניו ומצד שני אחרי שהנותן הלך להשליך לאשפה

  2. הסברתי קודם, שהעלבון זה אם מדובר באדם שמסתובב בבית ויחפש היכן הניחו את העציץ ומה עשו איתו, אם לא, אז אתה צודק כמובן.