לעמוד כשאבא עולה לתורה

שאלה:

ערב טוב,
האם רק כשאבא/אח עולה לתורה יש לעמוד להם או שיש עוד קורבה(דוד וכדומה)? וכן האם יש חיוב לעמוד בכל הקריאה או רק בברכות?

*בעל שדה שלא הספיק לעשות היתר מכירה, יכול לעשותה כעת?

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב לעמוד כשמישהו אחר עולה לתורה, אבל מקומות שנהגו לעמוד כשהאב עולה לתורה, יש חיוב לעשות זאת, משום שאחר שהדבר התקבל, ממילא לא לעמוד זה פגיעה בכבודו, אבל בשאר קרובים אין צורך,שוב אא"כ יש חשש פגיעה.

רוב רובם של פוסקי זמנינו קבעו שאין תוקף למכירה זו בזמנינו, כדאי לפנות לקרן השביעית לייעוץ וסיוע וקבלת הנחיות מה לעשות. טל' 1800-300-544

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש מקור בהלכה שצריך לעמוד אף לאב או שזה מנהג?

    *מי שסומך על המכירה(התייעץ עם הפוסק שלו), האם יש נ"מ אם המכירה היא באמצע השנה?

  2. אין מקור, זה מנהג של יוצאי מרוקו.
    המכירה חסרת תוקף. לגבי שאלתך, אינני יודע, זה לכאורה תלוי בשאלה אם ההפקר הוא אפקעתא דמלכא או שהאדם מפקיר, שאם זה כבר מופקר נמצא שהוא אינו בעלים למכור.

  3. מנהג. הוא הרי כבר נמצא בבית הכנסת, אין חובה לעמוד בכל פעם שיוצא ונכנס למקומו. אבל ככל שזה המנהג אין לבטלו.