מימון כפול עבור בית החלמה

שאלה:

הבית חולים נתן לאשתי יום בבית החלמה, בבית החלמה אמרו לי שאם אני רוצה בנוסף החזר מקופת חולים אני ישלם להם והם יביאו לי קבלה על תשלום על בית החלמה ואם זה אני יקבל החזר כספי מקופת חולים, ובנוסף מכיון שהבית חולים מממן את הבית החלמה הם יחזירו לי את הכסף שהם גבו ממני
השאלה היא גם מציאותית האם לקופת חולים יש בעיה שקיבלתי החזר ממקום אחר, וגם אם כן השאלה אם באמת יש להם זכות לזה או שמכיון שסוף סוף הייתי בבית החלמה אני יכול לקבל החזר גם מהקופת חולים (יצויין שהקופת חולים שאני חבר בה היא רוצה קבלה מקורית של בית החלמה והיא לא מחזירה את הקבלה אלא משאירה אצלה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל מימון כפול – מבית חולים ומהקופ"ח. וראיה לדבר מדברי המשנה כתובות קא, ב שאם התחייב לזון את בת אשתו ואח"כ נישאת אשתו לאחר ומקבלת מזונות מהבעל השני, אחד זן ואחד נותן דמי מזונות. מוכח שלמרות שמקבלת מזונות מאדם אחר חייב הבעל הראשון לתת דמי מזונות, ומוכח שמותר לקבל מימון כפול אם יש התחייבות מהקופ"ח לשלם על הבית החלמה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 29 גבי עובד שהולך ברגל ודורש דמי נסיעות.