הוצאת כספים מחשבון משותף

שאלה:

בסד
בחשבון בנק משותף של 3 אנשים. התברר שלמרות האמון שנתן אחד בהם , 2 שותפים הוציאו כספים ו"חגגו " ללא ידיעתו.
האם עומדת לשותף הנבגד חזקת הבקשה להתחשבנות מולם על העבר וגם על העתיד שלכאורה ננגסו כספים רבים שסכום חלוקתם נניח בעוד עשור היה אחר לגמרי?
ב. מבחינת החוק הוא אחראי למצב החשבון כמו הצמד שחגג מאחורי גבו האם גם מבחינת ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה השותף הג' יכול לבטל את השותפות מידיית אחרי שהתברר שהם רימו אותו וכל השותפות היא טעות. זכותו לקחת מהחשבון כספים לפי חשבון מה שהם לקחו שלא כדין. ההתחשבנות תהיה על העבר שמה שהם לקחו הוא לוקח כנגד, אבל לא מחשבנים את העתיד מה היינו יכולים להרוויח אילו לא הייתם מועלים בכספים.

בהצלחה.