בקשת מחילה אחרי גירושין

שאלה:

כידוע לכם זכיתי להתגרש בשעטו"מ לפני מספר חדשים. בהזדמנות זו ייש"כ לרבני האתר שכל פעם שאני מעלה שאלה הם זוכרים את מצבי האישי ומאחלים ברכות לרוב. באמת מחמם את הלב!
תורף שאלתי היא בענין בקשת מחילה מהגברת. בחדשים הראשונים אחרי הפירוד נסיתי להתפייס איתה בכל דרך אפשרית על מנת לחזור לשלום בית, היא לא הסכימה לשמוע מילה וחצי מילה. כעת אני מסופק האם פיוסים אלו מועילים כמו בקשת מחילה על כל העבר, שהרי ברור היה ממני שאני מבקש את סליחתה ומעוניין לחזור אליה, או דלמא היות והם היו לצורך שלו"ב הם אינם רלוונטיים לעצם בקשת המחילה לגופם של מעשים שנעשו על ידי במהלך הנישואים היות וכעת זו בקשת מחילה עצמית ללא קשר לשלו"ב, וממילא עליי כעת לבקש מחילה שוב על עצם המעשים שאירעו במהלך הנישואין.

תשובה:

שלום וברכה ידידי, שיהיו בעז"ה ימים שמחים ויפים, ותזכה לבנות את ביתך במהרה.

אני מניח שיש צדק בדבריך, שנסיונות לשלום בית הם לא ממש בקשת מחילה, אם תוכל להעביר בצורה מכובדת בקשת מחילה דרך אחד מבני משפחתה, ודאי זה יהיה יפה, אינני יודע אם זה חיוב עד כדי להשפיל את עצמך במידה וזה לא אפשרי, סוף סוף מן הסתם מערכת היחסים היתה הדדית וקה למצוא כאן "אשם ונאשם", אבל תמיד טוב אם אפשר כן למצוא את הדרך לזה.

בשורות טובות.