סייעת בגן פרטי שעובדת מעבר לזמנה

שאלה:

יש לי גן פרטי ואני מעסיקה סייעת מס' שעות ביום.
השעות של הסייעת הן עד השעה 13:00. אחרי שהיא מסיימת לעבוד אצלי היא ממשיכה לגן אחר שבו היא עובדת החל משעה 14:00.
קורה כל יום, שהסייעת נשארת לעבוד הרבה אחרי השעה 13:00 ,אפילו לפעמים עד 13:30, כי היא טוענת שהיא לא רוצה לצאת מוקדם מידי ולהגיע מוקדם מידי לגן השני.
מבחינתי היא סיימה לעבוד ב13:00 , אך היא אומרת שהיא נשארית אחרי השעה 13:00 (מבחירה שלה!) ורוצה תשלום נוסף על כך, מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אם את מפרשת לה שאת לא משלמת לה על עבודה שעושה אחרי השעה 1:00 אין חיוב לשלם לה על עבודתה. אם לא היה תנאי והיא עשתה לך עבודות ואת נהנית יש לשלם לה מדין 'נהנה'. אבל אם את מפרשת לה שאת לא משלמת – אין חיוב לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ערוך השלחן סימן שעה סעיף יב שאם התנה עם חברו שלא משלם על עבודתו לא חייב לשלם לו.