מעשר כספים

שאלה:

שלום, אני ב"ה מפריש כסף למעשר כספים.. אבל זה כסף שאני רושם לי על ךתק כמה הצטבר לי.. עכשיו הבנתי שצריך שלפחות אחת לשנה..כל מה שצברתי באותה השנה ..אני צריך להפריש.. למעשה צברתי ולא נתתי באותה השנה.. יש לזה דין של מעשר גם מעבר לשנה? זה סכום נכבד.. עדיף לתת את הכל.. ואז להקפיד כל שנה לתת באותה שנה..או מה הרב מייעץ ..תודה!

תשובה:

בודאי חייבים גם אם עברה כבר השנה, אבל למעשה מה שאתה עושה מאוד לא מומלץ. קשה מאוד להוציא פתאום סכום גדול מהכיס. הדבר הנכון והחכם הוא שכל פעם כשנכנס לך כסף, אם זה משכורת או מתנה וכדומה, מיד מפרישים ממנו מעשר כספים, כך אין קושי, קיבלת 5,000 ש"ח, הכסף עוד חי וקיים, אתה נותן 500 לצדקה ושכחת מהענין. כשזה מצטבר זה מאוד לא קל.

בהצלחה רבה