מכירת בנין לכנסיה

שאלה:

שלום וברכה
המותר למכור בנין לכנסיה?
ראיתי באג״מ חיו״ד ח״א שהתיר לארכיטקט לעשות ציורים וכו׳ לבנין כנסיה, אם כן לכאורה כאן גם כן יהיה מותר, האם נכון הדבר ?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע לאיזו תשובה אתה מתכוון באגרות משה ומה מדובר שם, ובכל מקרה כאן זה ודאי איסור גמור, הרי אסור להם להקים בית עבודה זרה, איסור זה אמור גם לגבי גויים, ואיסור גמור הוא לסייע לדבר עבירה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אגרות משה חלק יו״ד חלק א׳ סימן סח׳
    התיר לארכיטקט לעשות רישומים וכו׳ לבנין כניסה.
    במה שונה מכירת בנין, הרי רק מוכר את הבנין- הם יעשו מה שירצו.

  2. אדרבה, כל טעמיו של מסבירים היטב למה כאן אסור… הוא מסביר שבשירוטו על נייר זה מסייע שאין בו ממש כי אפשר לבנות גם בלי זה, וגם אין בחוקי דתם איך לבנות וכמו שהוא משרטט כך אפשר גם אחרת, אבל כאן הוא עצמו נותן להם את הבנין! ברור שזה אסור לפי כל טעמי האגרות משה שם. [שגם במקרה שלו כתב הרחק מן הכיעור וכו']