הגעלה במקום טבילת כלים

שאלה:

שלום האם הגעלה מועילה במקום טבילת כלי , לפחות מבחינת החשש של בישול של איסור בכלי זה.
תודה!

תשובה:

אין שום קשר בין הדברים. הטבילה אינה מיועדת למנוע חשש בליעות איסור, היא הרי נעשית במים קרים שאינן מועילים לזה, זהו נושא אחר לגמרי שנוגע לקדושת המקווה שבכוחו להפקיע טומאת נכרי ולהכניס את הכלי לקדושת ישראל, וזה לא נודע להגעלה, בקיצור כאשר יש חשש בליעת אסיור חובה להגעיל, כשהכלי נקנה מגוי חובה לטבול ושום דבר אינו בא על חשבון השני. לכן כאשר לוקחים מגוי כלי יד שניה, יש גם להגעיל וגם לטבול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה .
    כאשר אנחנו קונים כלי מגוי, ו"אוטומטית" מגעילים ומטבילים אותו- לגבי הברכה בהגעלה- הרי אני בכלל לא יודע אם איך יוצר הכלי , אולי יהודים ייצרו אותו עברו הגוי, או דווקא את הכלי הזה יצר במקרה יהודי במפעל של גוי, האם לא היו שחששו לברכה לבטלה במקרה כזה?