דם בתולים אחרי שלא ראתה דם בביאות קודמות

שאלה:

חודשיים ראשונים לנישואים ללא דם ובביאה אחרונה דם עם כאב .
לפי הרגשתנו הוא דם בתולים השאלה האם גזירת בתולים קימת גם באופן כזה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא ראתה דם בביאות הראשונות, יש לתלות דם זה בבתולים, כך מבואר בשו"ת אמרי יושר סי' צג.

רק חשוב לי לציין להבא, הפעם יש לחשוש לדם בתולים ולפרוש, כמובן, אבל גם אם דבר כזה קורה בעתיד, לעולם אין להקל בראיית דם סתם על סמך הרגשת כאב לומר שזה פצע, דבר כזה רק אחות טהרה יכולה לקבוע אחרי שראתה שאכן יש פצע מדמם, בלי שיש לנו ראיה ברורה על פצע, יש לחשוש שהוא דם נדות. כאב לבד לא מספיק.

ברכה והצלחה והרבה מזל טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה יהיה הדין שטבלה ולא ראתה דם במשך כמה ביאות ואח"כ ראתה דם והבודקת טהרה אומרת שמקור הדם זה דם בתולים?האם היא מותרת או אסורה

    רבני בית ההוראה
    אומר:
    י״ג בסיון ה׳תשע״ח (27/05/2018) at 4:10 pm
    אם הבודקת ראתה פצע, אחת היא לנו אם זה פצע בגלל בתולים או כל דבר אחר, אבל שלא תאמר השערה אלא תמצא את הפצע…

    ממשמעות הדברים נראה שיש אופנים שדם בתולים לא אוסר האם זה נכון וא"כ אימתי.