תנור שמש סולארי לבישול בשבת

שאלה:

כידוע חז"ל אמרו, מותר לבשל בשמש, ולא בתולדת השמש. כלומר שהתבשיל יהיה חשוף בעת הבישול לשמש. אסור לחמם מחבת באור השמש, ולקחת לצל כאשר היא חמה מאוד, ולשפוך ביצה ולעשות חביתה. כל עוד המחבת בשמש, מותר לשפוך בה ביצה לעשות חביתה.

השאלה האם התנור הזה https://www.clickshop.co.il/solar-gear/814-%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9E%D7%A9-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%99-sungood?adscale=1&utm_campaign=adscale_10264454539&utm_source=adscale_google&utm_medium=Ads&utm_campaign_name=SmartShopping_IL_V2+%5B%D7%92%D7%95%D7%92%D7%9C+%D7%A9%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%92%5D עומד בכללים של היתר לבישול בו בשבת.?

תשובה:

שלום וברכה

החסימה שלי לא מאפשרת לבחון את התנור שהצעת, מה שחשוב לדעת ואולי זה יסייע, שלמשל מים בדוד שמש שמתחממים בקולטים, בשנים קדמוניות סבר הגרש"ז אויערבך שזה נחשב בישול בחמה כיון שהזכוכית מרכזת חום שמש המחמם אותם ישירות, אולם לימים חזר בו וקבע שכיון שיש כאן צירוף של חום הצינורות, והמתכת השחורה וכו', והמים מתחממים במים שכבר התחממו קודם, זה עדיין נחשב תולדות חמה ואסור.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. העתקתי עכשיו את תוכן הדף במקום את כתובתו. אולי זה יכול לעזור.

    דף הבית מטיילים מוצרים סולאריים תנור שמש סולארי SunGood

    PrevNext
    תנור שמש סולארי SUNGOOD
    תנור שמש סולארי קומפקטי וקל לנשיאה לשטח וטיולים.

    מתחמם לטמפרטורה של 80 – 150 מעלות.

    בטיחותי וידידותי לסביבה – בישול ללא אש.
    עמיד במים וברוח.
    קומפקטי ונוח לאחסון, קל לנשיאה, פשוט לתפעול.
    מכיל: כיריים בגודל 90x58x25 ס"מ, 11 לוחות סולאריים, שתי שקיות בישול, מאחז לסיר ממתכת, תיק נשיאה לערכה ומדריך למשתמש.

    מק"ט : SG
    280 ₪

    כמות

    זמן אספקה: זמין במלאי למשלוח מיידי או איסוף עצמי
    מעוניין בכמות גדולה? השאר פרטים ונחזור אליך עם הצעהkeyboard_arrow_right

    האם זה יכול לעזור?

  2. זה עדיין לא עוזר לעצם השאלה ואסביר שוב את הכלל שכתבתי: עם קרני השמש לבדן הן שמבשלום זה בישול בחמה, אבל אם [ואני מניח שכך] זה עובד כמו קולטי שמש לחימום מים, הבישול נעשה תוך הסתייעות בתולדות חמה, לוחות מתכת גדולים כהים שמגיעים לחום רב והם אלו שמבשלים בפועל וכדומה, אסור. אינני בקי בטכניקה של הסיר הזה כדי לומר.

  3. מדובר על מערכת מראות שכולם פונות בזוית שונה על מנת למקד את אור השמש לנקודה את במרכז מה שיוצר חום רב (כאילו הנחתי את האוכל מול כמה שמשות) כלומר אם נניח נקניקייה קולטת קרני שמש בשטחמשהיא תופסת ומתחממת כך וכך מעלות כאן אני לוקח מטר וחצי שטח מראות שמפנות את כל אנגריית השמש לנקניקיה. רק ראוי לציין שבדרך כלל מבשלים בסיר ובעצם הסיר מתחמם מכל ריכוז השמש שמבשל את האוכל שבו. מה שצריך לחקור הוא האם בישול בסיר זהו דרכו של בישול ולכן הוי תולדות חמה או שתולדות חמה זה שמש מבשלת מאכל ולא סיר .

  4. אז באיזה אופן אפשר לבשל בשמש בצורה בטוחה מפני תולדה.?

    אם מישהו ישפוך ביצה למחבת חשופה לשמש. אז המחבת החמה עצמה שמסייעת לביצה להפוך לחביתה, היא לא תולדה של השמש.?

  5. איך ניתן לדעת מלכתחילה אם חום השמש לבד מספיק לבשל את התבשיל?

    ונניח שאנחנו יודעים על חביתה, אז המחבת החמה מזרזת את הטיגון, ומסייעת בכל זאת בטיגון החביתה. במילים אחרות התולדה מזרזת את הטיגון. אז לזרז בתולדה, מותר?