ריבית ברכישת רכב

שאלה:

שלום וברכה,
יש היום מימון 100% , עם 0 ריבית. אבל… הבנק לא סתם נותן את הלוואה, אלא החברה עצמה משלמת את הריבית, אמנם מבחינתי , לקחתי הלוואה ב0 ריבית, אבל אני סוג של שותף לחברה שמשלמת את הריבית של הלוואה חזרה לבנק, האם יש בזה בעיה… ובכלל האם יש היתר לקחת מימון עם ריביות שלא למטרת דירה, אלא למטרת רכישת רכב?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת הלוואה מהבנק אם הלווה לא משלם ריבית, למרות שהחברה משלמת ריבית אם החברה לא חוזרת לגבות את הריבית מהלקוח אין איסור בדבר.

לגבי הלוואה בריבית לצורך רכב, אם הרכב נועד למטרה עיסקית או להקל על העסק הרי זה נחשב הלוואה לצורך עיסקה. אם הרכב לא מיועד לעסק הרי שרכב לא נחשב עסק, ויש הסוברים שלא מועיל על זה היתר עסקה. ויש סוברים שאם יש לאדם עסקים אחרים הרי הוא משעבד את העסקים עבור ההלוואה ונחשב שלוקח את ההלוואה למטרת העסק, והמיקל יש לו על מה לסמוך.

בהצלחה.