פתקים בכותל

שאלה:

לא מזמן הייתי בכותל. אני מאמינה שפתק בכותל כן עוזר להגשים את מה שכתבת אבל….
שמעתי גם צריך להזכיר את ה' בפתק. הכוונה כשאני כותבת את המשאלה שלי בפתק אז צריך לכתוב גם בורא העולם או אלוהים. "בורא העולם תעזור לי שיהיה ככה" "ה' אתה יכול בבקשה לעזור לי שזה יקרה"

ואני כשכתבתי לא הזכרתי בפתק את ה' בכלל. רק כתבתי את מה שאני רוצה וזהו.

דוגמא: אם אני רוצה זיווג הגון. אז כתבתי רק "זיווג הגון" ולא " בורא העולם תעזור לי שיהיה לי זיווג הגון"

לא הזכרתי כלל בפתק את אלוהים ורק כתבתי בקצרה את המשאלה שלי

השאלה שלי: אפילו שלא הזכרתי בפתק את ה', האם עדיין המשאלה שלי יכולה להתגשם?? כי שמעתי להרבה כן יתגשם אבל אין לי מושג אם הם הזכירו את ה' בפתק

תשובה:

שלום וברכה

מה שחשוב כשבאים לכותל המערבי, הוא להתפלל לבורא עולם, בפה שלך מתוך הלב. הכותל המערבי הוא המקום המקודש ביותר שיש לנו היום, וכתוב שהשכינה לא זזה משם לעולם, ולכן התפילות שם סגולתן רבה מאוד. אני מניח שהמנהג של נתינת הפתקים בין אבני הכותל, נבע מכך, שיש אנשים שלא יכולים להגיע בעצמם, נמצאים בחו"ל וכדומה, ואז לפחות שולחים תפילה בכתב… אבל אין ספק שהעיקר הוא מה שיהודי/ה מתפלל/ת שם בכל לב. זה לא כל כך משנה הניסוח ואם הזכרת את בורא עולם, ככל שאת פונה אליו בתפילה, המקום מסוגל לקבלת התפילות.

שתזכי לכל הישועות!