ניכוי הוצאת הבית מכספי מעשר

שאלה:

ראיתי את דברי הכנסת הגדולה בענין ניכוי הוצאת ביתו וכן באבקת רוכל וכן בשבט הלוי שכתב וכן אני מורה לבני הישיבה .רציתי לשאול אני אברך שמקבל ב"ה סיוע מהורים וכן מלגת כולל, מצבי לא דחוק ב"ה אבל ההכנסות הם לא כסף של עבודה וכדו" האם צריך להפריש מהכסףהנ"ל או מחלקו ואם כן האם סומכים בכזה אופן על הכנסת הגדולה וסיעתו הנ"ל? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

המנהג שלא לסמוך על קולא זו אלא בשעת הדחק גדול, אבל אצלך יש צירוף נוסף, במידה וההורים מקפידים שהכסף ילך לצרכיך בלבד ולא למעשר, אין עליך חובה להפריש, השאלה אם כך היא אכן המציאות?

מקורות:

ראה דרך אמונה מתנות עניים פרק ז ס"ק סז.