להירשם לקורס כדי לקבל הטבות סטודנט

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרבנים
האם מותר לי להירשם לקורס מסוים לשלם עליו ולא ללמוד כדי לקבל כרטיס סטודנט המהווה הנחה בנסיעות
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ולפי החוק אם נרשם לקורס יש לו זכות של סטודנט ואין אכיפה אם משתתף בקורס או לא, לא ניתן לאסור להירשם כדי לקבל הטבות. למרות שכוונת המחוקק לא הייתה לזאת, אך כיון שע"פ חוק מגיע לו הטבה ובבית משפט לא יכולים לאסור את הדבר, גם לפי הלכה אין לנו לאסור זאת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בפתחי חושן חלק גניבה פ"א הערה ד שהביא את תשובות הפוסקים להתיר לנצל פרצה בחוק, ואין כ"כ ראיה משם כיון ששם מדובר בהברחת תשלומי מכס, ואילו כאן זה קבלת הטבות מהמדינה. אולם נראה שגם בזה יש להקל כיון שלפי חוק זכאי לקבל אין לנו לאסור .