חניה של אנשים זרים בבניין משותף

שאלה:

לכבוד הרב שלום, וחג שמח, מכוון שהדבר חשוב מאוד, על כן אני מרשה לעצמי לשאול את השאלה גם בחול המועד, שבדרך כלל אין כותבים בחול המועד, כוון שיש בזה צורך הרבים. כבוד הרב מכיר את הבעיה שלנו, שיש אנשים (אברכים, מורים, מתפללים) שנכנסים לחניה של הבניין שלנו ותופסים לנו את החניה מהבוקר מוקדם ועד הלילה מאוחר, וזה גורם לנו סבל וצער רב מאוד, ולא מוצאים לזה פתרון. ניסינו הכל התקנו מחסום שברו לנו אותו, תלינו שלטים הורידו אותם, הבאנו להם פסקי הלכה שזה גזל מהתורה, זה לא עזר. אני שלחתי מכתב לראש"ל הרה"ג יצחק יוסף. כי שמעתי שחלק נכבד מהאנשים והאברכים שמתעללים בנו, שהם ישמעו לפסק הלכה שלו. וכתבתי במכתב את כל הסבל והצער שאנו סובלים, והוא יכול להציל את המצב. תשובתו הייתה. שהוא לא ידרש לזה. אני הייתי המום מעצם התשובה שהרי הוא יכל להציל את האנשים מהצער והסבל. שאלתי לכבוד הרב, האם הוא יכול להתחמק מהנושא ולא להידרש לו, או שהוא טעה בזה שהרי תפקידו לעשות צדק ומשפט. ואולי נכנס פה שיקול של אינטרס זר, אני חושב ללחוץ עליו שייתן תשובה ולא יתחמק, ויש לי את הדרכים לעשות את זה. ישר כוח ותזכו למצות.

תשובה:

שלום וברכה,

זכותו של הדיין להימנע מלהיכנס לדיון אם לא שמע את שני הצדדים, או שלא הגיע למקום לבדוק את המקרה היטב. וברור שאין להרה"ג יצחק יוסף אינטרס אישי בדבר אלא לא רוצה להיכנס לנושא ציבורי ולכתוב פסק דין בשמיעת טענות של צד אחד. וכך ראוי לעשות.

בהצלחה.