השקייה בשמיטה

שאלה:

שלום: זרעי פרחים פוזרו על אדמה באדנית כשבוע לפני ראש השנה. עכשיו הם נבטו. האם מותר להשקות אותם?

תשובה:

שלום וברכה

בכל הנוגע להשקייה בשמיטה, מה שנדרש כדי למנוע נזק מהצמחייה ולא כדי להשביח – מותר, אבל להשביח אסור. ולכן יש לאמוד כמה המינימום השקייה הנדרשת כדי שהצמחים לא ינזקו באופן משמעותי וכך מותר להשקות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעניין להוסיף כי לפי האור לציון, ההגבלה בהשקייה בשמיטה צריכה להיות בתדירות ההשקיה, כלומר ברגע שצריך להשקות לאוקומיי (ולא לאברויי), אז כשכבר הותר להשקות, אין צורך להגביל את כמות המים כל עוד עוסק באותה השקייה, ולפי דעה זו מותר לאדם המשקה לעמוד זמן ארוך עם הצינור פתוח ולהרוות את הצמח במים רבים מאוד..

  2. הכוונה מן הסתם שאינו יכול לדעת בדיוק כמה צריך, וכידוע שלא צריך להביא גנן ולהתייעץ בזה ולדקדק, העיקר שעיקר כוונתו לאוקמי, אבל סתם לשפוך מעבר לצורך, מהיכי תיתי?