השהיית מאכל שאינו מבושל כל צרכו על הגז בערב שבת

שאלה:

שלום אני שומר שבת ובני ביתי לא והם מדליקים טלויזיה בשבת אם אני עובר חיללול שבת בגלל השמיעה לא מרצוני וגם אמא שלי משתדלת לבשל בשבלי לפני כניסת השבת ולפעמים יוצא שהאוכל מוכן רק אחרי שנכנס שבת כלומר הסיר על הגז לפני כניסת שבת אבל הוא מוכן אחרי ,אם מותר לי לאכול ממנו, תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הטלויזיה מה שאתה שומע על כרחך אינו חילול שבת כמובן, רק אל תשב מולה ותצפה כמובן…

לגבי האוכל, יש להקפיד מאוד שיבושל לפני שבת, בשעת הדחק, אם זה נגמר בשבת, אבל היה מבושל שליש בישול לפני שבת, כך שבהגדרה ההלכתית זה כבר היה ראוי על ידי הדחק לאכילה לפני שבת, מותר לאכול [בענין זה נחלקו הדעות אבל בשעת הדחק כמו אצלך ודאי יש לסמוך ולהקל כדעת המקילים].

תצליח מאוד מאוד בדרכך הטובה! על אנשים גיבורי רוח כמוך העולם עומד!!! תתפלל עלינו, יש לך דלת פתוחה בשמים…

מקורות:

ראה שו"ע סי' רנג סעי' א-ב.