הזכרת שם נפטר

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
שכרנו אדם שילמד משניות לעילוי נשמת אבינו.אמרנו לו את שם אבינו ושם אמו,והוא ביקש את שם האבא.הוא אומר שיש מנהגים בזה,ולאחר פטירה נהוג לומר פלוני בן פלוני כחומר עם שם אביו.
אנו ספרדים.ולא נעים לי להתעקש על דבר שכזה.השאלה שלי האם זה בסדר ובכל מקרה הלימוד באמת יהיה לעיחוי נשמת אבא כשמזכיר שם אביו ולא אמו?
תודה

תשובה:

מנהג בני אשכנז לומר את שם האב והספרדים אומרים את שם האם, זה בודאי לא מעכב ובכל מקרה יועיל, אבל למה שלא יעשה כפי מנהגכם? לא צריך להתבייש וזה לא נקרא להתעקש, תסבירו לו שכך מנהגכם.

בשורות טובות.