גוש בשרי שנפל על מחבת חלבי שאינו בן יומו

שאלה:

שלום רב!
גוש בשר רותח שנפל על מחבת חלבי שאינו בן-יומו, האם המחבת צריך הגעלה או שמספיק עירוי? [תורף השאלה אם יש להחמיר בדבר גוש ודינו ככלי ראשון וא"כ צריך הגעלה, או שאינו מבליע יותר מכדי קליפה וממילא סגי בעירוי. דומני שבהל' פסח מחמירים בזה, השאלה לכל השנה.] אודה לתשובה עם מקורות. תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

לדעת המחמירים שדבר גוש הוא ככלי ראשון דינו ככלי ראשון ממש ולא כדי קליפה בלבד, וראה שך סי' קה ס"ק ח בשם מהרש"ל שהחמיר בזה, וראה ערוך השלחן סי' צד סעי' לב שאפילו בכלי שלישי החמיר בזה, וכן החמיר בחכמת אדם כלל ס' סעי' יב אא"כ יש הפסד מרובה, וע"ע חוות דעת סי' צד חי' ס"ק כו.