מראית העין בשתיית קפה עם חלב בצהרי השבת

שאלה:

בס"ד,
רוב הצבור בקהילתנו הקדושה נוהגים לאכול חמין בשרי בשבת, אחד האברכים, שאינו נוהג לאכול בשר נשאל, כאשר נמצא שמכין 'נס קפה- פי' קפה מהול בחלב' באזור השעה 14:30, כאשר הסעודה היתה באזור השעה 09:30 בבוקר. האם יכול בנקל לשתות בצבור משקה כזה, שמא יש לחשוש ששותה חלב לפני שעברו שש שעות. האם יש בזה 'והייתם נקיים מה' ומישראל' בכך שלא ישתה משקה זה. ומה עצה טובה יש בדבר?

תשובה:

אין איסור, ואין סיבה לחשוד אדם שעובר באיסור, לא מצינו מראית הענין לגבי בשר בחלב אלא לגבי אכילת דבר פרווה הנראה בשרי יחד עם חלב, אבל לא בתוך שש שעות. בודאי לא באופן שמי קבע מה אכל בבוקר… ובכלל, יש הרי קהילות שנהגו להמתין רק שלוש שעות… אמנם יש לעורר את אותו אדם שכבוד השבת מחייב לאכול סעודה חשובה בשבת, בשרית וטובה.