לתרומות לחץ כאן

מכסה חלבי בן יומו שהשתמשו בו בטעות למחבת בשרי בשעת טיגון

שאלה:

שלום רב!
בשעת טיגון שניצלים במחבת בשרית, השתמשו בטעות במכסה ממחבת חלבי בן יומו שאינו נקי! השאלה היא, מה דין המכסה, ומה דין המחבת (הכלי). האם מספיקה לו הגעלה, או שהוא צריך ליבון בגלל הטיגון? [ישנם אדים בשעת הטיגון וממילא אולי זה משפיע על בליעת המחבת והוא צריך ליבון.] אודה לתשובה עם מקורות. תודה מראש!

תשובה:

בטיגון שניצלים יש הרבה שמן ודינו כבישול ואין צורך בליבון אלא בהגעלה. את המחבת עצמה לא ניתן להגעיל טכנית בגלל שהיא מטונפת מאוד, בשמן שרוף וכו', ויש תנאי בסיסי בהגעלה שצריך נקיון מוחלט, אבל את המכסה מן הסתם ניתן לנקות.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל