הוספת מים למיץ ענבים

שאלה:

כמה מים אפשר להוסיף לענבים שרסקתי בבלנדר בבית וישאר גפן

והאם אפשר להוסיף אלכוהול

תשובה:

שלום וברכה

יש שהורו במיץ ענבים שלא להוסיף מים כלל, כיון שזה רק מקלקל, והרעיון של המזיגה הוא להשביח ולהקל על טעמו העז של היין. ויש שהקלו להוסיף אבל שיהיה הרוב מיץ ענבים. המנהג כדעה השניה אבל רבים מחמירים בזה כדעה הראשונה.

[במיץ ענבים מהחנות יש לשים לב שלעיתים כבר במפעל הוסיפו מים, ואם נוסיף עוד זה כבר יהיה שהכל].

מקורות:

המחמירים בזה: ראה מנחת שלמה לגרש"ז אויערבך סי' ד, ובס' וזאת הברכה וס' שבות יצחק פסח בשם הגרי"ש אלישיב. המקילים להוסיף ככל שהרוב מיץ ענבים: שו"ת מנחת יצחק ח"ח סי' יד, שו"ת אור לציון ח"ב פרק כ אות יח. וע"ע חזון עובדיה ח"א סי' ו שהחמירו הספרדים גם ביין שהרוב יהיה יין ולא מים.