קשר בראש חוט

שאלה:

שלום

מה מוגדר מבחינה מעשית בשבת 'קשר בראש חוט', האם לקשור שקית סנדוויץ נחשב קשר בראש חוט, האם לקשור שקית סופר באופן שלא קושרים אותה דרך שני הקצוות שלה, אלא באופן שאני לוקח את שני הקצוות יחד ותוחב אותה בשקית (כמו שקושרים שקית סנדוויץ), נחשב גם כקשר בראש חוט?
כמו כן, מה הדין בקשר בראש חוט באופן רפוי ולא מהודק?

תודה רבה!

תשובה:

לא הבנתי איך אתה קושר שקית סנדוויץ, הביאור הוא כך: כאשר אתה לוקח שתי קצוות וקושר אותם זה בזה, זה קשר שמותר אלא אם כן תעשה זאת שוב, קשר כפול אסור. כאשר אתה קושר את החוט על עצמו, כמו שעושים בתפירה כשרוצים שהחוט לא יצא מנקב המחט למשל, זה אסור גם בקשר אחד.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נכון יש אפשרות לקשור ע"י שני קצוות כמו שכתבתם ויש גם אפשרות לקשור ע"י שאני תופס את שני הקצוות יחד ומלפף אותם ממתחת לכיוון מעלה (כמו שקושרים בלון). השאלה האם זה נחשב כמו קשר בראש חוט, והאם יש מקור שמתייחס לזה.
    ישר כח

  2. אז לפי דבריכם באמת אם אקשור ככה שקית סופר כמו בלון זה יהיה אסור. מה הדין אם אקשור את השקית באופן הנ"ל אך בצורה רפויה, גם אסור? כי הרי כל ענין קשר בראש חוט הוא בגלל דהוא מתהדק, אז בצורה רפויה זה בסדר?