כשרות למלון שמגיש ארוחות מחוץ לסוכה

שאלה:

האם חובה לשבת בימי החג בסוכה? היינו בבית מלון ולא ערכו שולחנות בסוכה בטענה שרק בערב חג סוכות יושבים בסוכה?!
האם זה לא מחובתם לערוך שולחנות ולשבת בסוכה? איך מקבלים הכשר ? איפה רב המלון? האם זה מקובל? אנחנו משפחה ששומרת מסורת ובחרנו את הבית מלון רק בגלל שאמרו לנו שיש סוכה ואוכלים בה

תשובה:

חד משמעי זה לא נכון, ואין לי ספק שזה גם מעיד היטב על ההכשר הניתן למלון הזה… אם משגיח מאפשר שיגישו ארוחות מחוץ לסוכה, זו לא מערכת כשרות בעיני.

יום מבורך.