ביטחון בה'

שאלה:

מה יעזור וישפר אצלי את הביטחון בה' שהכל מאיתו? לדוגמא ברדיפה אחר הכסף שאולי יחסר ודבר כזה עלול להוביל למידת הקמצנות .ובאמונה שבמקום בו אני נמצא זה המקום בו עליי להיות

תשובה:

שלום וברכה ידידי, האמת אומר לך, האמונה הזו, היא מלחמת החיים שלנו. זה לא בבת אחת, יש צורך בהמון תירגול, המון חשיבה, המון לימוד, כדי להתקדם באמונה הזו, וההצלחות בה הן בגדר שבע יפול צדיק וקם, העולם כולו הוא מקום של הסתר פנים, הכל נראה לנו טבעי לגמרי, אנחנו רואים אנשים שמצליחים כביכול בגלל נתונים כאלו ואחרים וזה מפתה לומר שיש מחזוריות כזו, ויש טבע, ואכן נדרש מאיתנו להיות ברמה מסויימת חלק מההסתר הזה ולבצע השתדלות, ויחד עם זה להאמין שהכל מאיתו. זה מאמץ מחשבתי תודעתי לא קל, שהוא עבודת חיים ולא ביום אחד. אלא שכל התקדמות קלה בו היא ערך לעצמו, ואין להסתכל על כך במבט של או הכל או כלום.

שנזכה להצליח עוד ועוד.

יום מבורך.