תפילה לנשים

שאלה:

שלום רב.
אני משתדלת מאוד להתפלל 3 תפילות ביום ובדרכ מצליחה ב"ה,
אך אם קרה שפספסתי תפילה
)ברוב המקרים קורא שאני מפספסת את תפילת המנחה),
ומתקשה לחזור פעמיים על 18 בערבית
האם יש דרך לפטור את עצמי מדרך הקבע שקבעתי לעצמי 3 תפילות ביום..?
שלא יהיה כנדר..?

תשובה:

שלום וברכה

למה לפטור? זה מצויין! בנות אשכנז חייבות בתפילת שחרית ומנחה כמו אנשים כמבואר במשנה ברורה בסי' קו, בנות ספרד מחויבות בתפילה אחת ביום, רצוי לפחות שחרית, אבל מי שמקבלת על עצמה להתפלל גם מנחה זה דבר נפלא, ומי שמתפללת גם ערבית, שכרה הרבה מאוד.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה..אני אשה ספרדיה
    ובלי קשר ניראה שלא הובנתי נכון..
    אנני מעוניינת כלל ועיקר להפסיק להתפלל את 3 התפילות..
    רק שפעמים אינני מצליחה להתפלל את אחת מהן..(לרוב יוצא שאני מפספסת את המנחה) ובנוסף גם מתקשה להתפלל פעמיים 18 בערבית..
    שאלתי היא, שאם בכך שלקחתי על עצמי את 3 התפילות ביום, ויוצא שאני מפספסת אחת מהן
    האם אני בעצם מפרה נדר שלקחתי על עצמי..? אם כך מה עליי לעשות..?

  2. אני מניח שלקחת כל זה בלי נדר, וגם בכל נדרי אנחנו מתנים שכל קבלה טובה תהיה בלי נדר, ולכן אין לך חובה מן הדין להתפלל פעמיים ערבית.