לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שמיטה בפירות נכרים

שאלה:

אם כשגרתי בירושלים לא נהגתי לשמור קדושת שביעית בפירות נכרי ועברתי לבני ברק אני צריך להחמיר כשיטת החזו"א?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שבבני ברק אכן יש יותר סיבה להחמיר כדעת החזון איש, כיון שדבריו התקבלו שם מאוד וגם בין קהילות החסידים רבים נהגו שם כדבריו. גם בירושלים כדאי להשתדל להחמיר בכך, אחר שרבים חלקו בזה על דברי הבית יוסף, וגם בדבריו יש סתירה לכאורה כידוע [ראה הדיון בזה בשו"ת מנחת יצחק ח"ו סי' קכח].