שידוכים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם אפשר לשאול דבר נוסף בענייני שידוכים, לגבי "התגרות במזל": בחורה שרואה עצמה גבוהה, וכן הגברים במשפחתה גבוהים  ביחס אליה, שהוצע לה שידוך של בחור נמוך יחסית – אם היא עוד לא פגשה אותו ולא נוח לה המראה הזה (מרגישה בולטת ליד נמוכים וחסרת בטחון), וחוששת להפגש ובמידה ולא ימצא חן בעיניה באופן משמעותי, להוריד (דבר שמביא לעוגמות נפש אצלה), האם זה שהיא תדחה מראש זה בסדר, או שיש בזה בעיה וחס ושלום היא עלולה להפסיד זיווגה? (על אותו משקל לדעתי, יש משרדי שידוכים שממש מבקשים פרטים שהבחורה דורשת, כגון בחור גבוה, ובעצם מסננים מראש את הנמוכים, זה בעייתי?)

תשובה:

שלום וברכה

הכל בזה לפי הענין. כאשר בחורה לא רוצה גבר שנמוך ממנה, זה טבעי והגיוני. אבל לחפש דוקא בחור גבוה במיוחד, ואם הוא מעט גבוה ממנה או אפילו בגובה שלה זה כבר לא טוב, נשמע לי מופרז ולא נכון… ובודאי אין לדחות דבר כזה לפני פגישות…

החלטות טובות ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה רציתי לשאול וזה די דחוף בבקשה הכרתי בחור טוב שמפחיד אותי העתיד איתו כיף לי איתו בפגישות אני מרגישה שאני מסתדרת איתו או יותר נכון מבינה את האתנהגות שלו שיש לו זלזול כלפי אחרים לא כלפי כלילה הוא אמר לי שאף אחד גם לא מענין אותו גם אם מישהו יהרוג משהו בפנים שלו אני מבינה זאות משום שהוא לא חי עם הורים ולא יודע מזה אני ישמח לתשובה בהקדם משום שמרגע לרגע הלבבות שלנו מתקרבות ואני בדילמה רצינית וקשה לי ככה כולם אומרים לי שהבחירה בידי ואני בת 20 גרושה וקשה לי עם אימון בבני אדם אבל עם יש ספק רק לפי ההלכה וגם בו קשה לי לאמין עד כמה זה רציני וזה פוגע בי ככה הקשר אני לא יכולה לנסות אני צריכה לדעת אם כן או לא אני ישמח לתשובה תודה על הכול

  2. אינני יכול לייעץ לך כיון שאני לא מכיר, אבל האמירה שאמר אכן מרתיעה ומצריכה בירור, מה הכוונה, לא אכפת לו מאנשים? אין לו בעיה שיהרגו מישהו? אלו משפטים חמורים מאוד שמצריכים בירור.

  3. אין לו רגש כי הוא חי בלי תחושות שיכות של חום ואהבה בבית רצוי יש הרבה דברים שמתרידים אותי אבל זה עבר רק הפחד על עתיד והשפעתו באמת מלחיצה אותי איתי הוא טוב איתי יש לו תחושה ורגש זה מה שהוא אומר לי ואני מרגישה אבל ברור לי שגם לי עצמי יש את הקשיים שלי והבעיות הפחד העיקרי זה שאם עכשיו הוא אומר לי שבזכותי הכול מחר הוא ירגיש שהוא קנה אותי ואני שלו והוא גם יפגע בי ? או שבאמת הוא חיכה לי בשביל המוטווציה והרצון באמת להרגיש ולהיות נורמלי מה שהוא אמר לי בעצמו שהוא מודע ומרגיש לא נורמלי בשבילי הוא הכי נורמלי ושפוי שאני איתו ורגע שאני לבד כל הנורות אזהרה כאילו דולקות אבל איתו זה מושלם בקשר להודעה הקודמת לזה שהוא פוגע באנשים ולא אכפת לו לגבאי בחור בשידוך שקשה לי מה להחליט בקשר למרות שאני מרגישה שאני כן רוצה אותו

  4. מה שהוא אומר כרגע לגביך זה ברור, כי כרגע יש ביניכם ריגוש וזה לא החיים האמיתיים, אם אין בו רגש זו בעיה גדולה. צריך לאבחן בדיוק את המצב ולפי זה לקבל החלטה, אבל אם יש לו חסך כזה שאין בו רגש לאנשים ולכלום, זו בעיה. יש להתייעץ עם מישהו חכם שמכיר אותו מקרוב.