מה לעשות בהמשך החיים?

שאלה:

שלום וברכה.
ב"ה זכיתי לחזור בתשובה לפני 6 שנים בערך ולהיכנס לישיבה קדושה מאוד נחשבת בציבור האשכנזי.
לפעמים שאני חושב עם זה, איך אני ימשיך אחרי שאני יתחתן, וזה לא כזה ברור לי שאני אהיה אברך ואלמד כל היום.
העולם הזה מאוד מושך אותי, יותר מאיך שהציבור החרדי נוהג.
זה מפריע לי מאוד כי אני מבין שזה באמת הדרך האמיתית ואני גם רואה שכל החברים שלי בישיבה זה כמעט ברור להם שהם ממשיכים בתור אברכים.
מה הרב מציע לי לעשות כדי שגם הגוף שלי ירצה להמשיך בדרך התורה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותי להלחה רבה בלימוד התורה. לעצם הענין, תתייעץ עם רבותיך שמכירים אותך היטב, אם אכן אתה לא מסוגל ללמוד כל היום, אולי ניתן לשלב תורה ועבודה. כמו כן, בישיבה מבע הדברים הלימוד בסגנון מאוד מסויים, שלא תמיד נותן סיפוק לכולם, כל אחד יש לו נפש אחרת. בהגיעך לימי האברכות, שם השמים הם הגבול, יש אדם שנמשך ללימוד הלכה, ולומד בצורה מסודרת ומוצא בכך סיפוק רב, להשתלם בהוראה הלכה למעשה, יש שלומד בכולל של בקיאות, משנן וחוזר ויודע ש"ס, ויש שנפשו חשקה בעיון ישיבתי כל אחד לפי אופיו ושורש נשמתו, לכן יכול להיות שהגם שהיום אתה רואה זאת כדבר קשה, כשתמצא לך בעתיד משהו שתואם את נשפך ואת שאיפותיך, הסיפוק יהיה רב והקושי יפחת.

הצלחה מרובה.