הדליק בשוגג פלורוסנט ביו"ט

שאלה:

בס,ד
אחד הדליק בשוגג פלורוסנט ביו"ט, המציאות היא שפלורוסנט נדלק רק כמה שניות אחרי הלחיצה על המתג, והוא נזכר שזה יו"ט לפני שזה נדלק האם נכון שילחץ על המתג לבטל את ההדלקה?

תשובה:

שלום וברכה

אינני בטוח שאני יודע כיצד הפלורוסנט עובד, אבל למיטב ידיעתי הסטרטר מופעל מיד והוא פועל הבזקים של ניצוצות באופן מידי, שהם אלו שיוצרים את האור בפלורוסנט. כך שלא נכון לומר שהפעולה מושהית ולא נעשית מיד, אדרבה, הפעולה של ההבערה נעשית מיד, ומה שנעשה אחר כך הוא רק התחממות של גזים באופן היוצר אור שזה כנראה איסור דרבנן [גם סגירת המעגל החשמלי שלחזון איש אסורה משום בונה נעשית מיד]. ממילא לעשות כיבוי נראה לי חמור מאשר להשאיר כך.

חורף טוב ובריא.