סגולות ומראה שבורה

שאלה:

שלום.
האם נכון שמראה שבורה גורמת למריבות?
דבר נוסף:
מה דעת הרב על סגולות ללא מקור שבתוכם הדלקת נרות או תהילים
ראוי? כדאי? יש מניעה? יש כאלה שעבד להם.. כנראה בגלל הכח של האמונה עם התהילים והנרות שזה כח. הלא כך?
תודה רבה

תשובה:

מראה שבורה גורמת למריבות רק אם אחד משני הצדדים שבר אותה והצד השני כועס עליו שלא נזהר… כלומר שטויות והבלים…

בנוגע לאמירת תהילים, זו לא סגולה אלא תפילה, תפילות תמיד עוזרות, ואמירת תהילים בלי ספק מעוררת רחמי שמים.

להדליק נרות אינני יודע מה זה… באופן כללי אנחנו נגד סגולות, רק בעד חיזוקים במצוות, תפילות, לימוד תורה נתינת צדקה ועוד, חז"ל כבר גילו לנו את הסוד, ואנחנו זועקים אותו בתפילת הימים הנוראים:

"ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרה"!!!!

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה רבה
    רק שבוודאי שנרות לצדיקים מוזכרים במקורות. אגב כמו שמדליקים לקרוב שנפטר ומועיל לו.
    אפשר גם להזכיר הסגולה של התנא מתיא בן חרש שממש עובדת ומחוללת פלאים ללא מקורות – מורכבת מנרות ותהילים. מכלי ראשון –
    גיסתי נקלטה להריון תוך זמן ממש קצר על אף שיש לה בעיות פוריות והיא לא שומרת כ"כ מצוות וכמוה עוד רבים. כנראה שיש כח לצדיקים ותהילים.. כי גדולים צדיקים במיתתן יותר..

  2. נכון שיש סגולות שיש להן מקורות, אבל אלף סגולות אינן עומדות ליד תפילה אחת מעומק הלב, או חיזוק אחד באיזו מצוה והרהור של תשובה! ולכן מה לנו ולסגולות, נזעק לה' אלוקינו שהוא אבינו מלכנו, ויושיענו.

  3. אינני יודע מה זו סגולות רבי מתיא בן חרש, אני רק יודע שרבי מתיא בן חרש עצמו כשהיה זקוק למשהו, הוא פנה לה' בתפילה, ולא עשה סגולות..

  4. אם שאלתך היא כללית, אזי התשובה היא שכאשר אדם מגיע להוראה, הוא מקבל לא רק את הידע הספציפי, אלא גם יכולת לפתוח סוגיא להעמיק בה ולהגיע לפסק הלכה, וכך ראוי שיהיה, אף אדם אינו מכיל בראשו את התורה כולה…
    אם שאלתך נוגעת לשירשור לעיל, אזי הוא אינו נוגע לכאן, כאן הכוונה לומר בעדינות שאין מקום לעסוק בסגולות רק בתפילות לה'.