למי לתת מעשר כספים?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם תרומה לזק"א נחשבת למעשר? ובכלל איך יודעים איזה ארגון כן ואיזה לא? בתודה מראש

תשובה:

אפשר לחשב תרומה זו ממעשר, אבל טוב יותר לתת לעניים תלמידי חכמים. כל אירגון רציני שמסייע לעניים כמו קופת העיר, ועד הרבנים לעניני צדקה, עזר מציון, יד אליעזר ועוד הם מקומות טובים. גם כאן באתר ניתן לתמוך בתלמידי הכולל לדיינות שיש ביניהם עניים מרודים שמוסרים נפש על ימוד התורה, ראי בדף הבית לשונית תרומה.