שינוי יעוד של צדקה שבקופת צדקה של ישיבה מסויימת

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
קיבלתי מישיבה מסוימת קופת צדקה ואני תורמת לה מדי פעם. במקביל יש לנו הוראת קבע כבר שנים רבות לאותה ישיבה.(100 ש"ח בחודש. בעבר תרמנו יותר.) בקופה הצטבר במהלך השנים סכום של 180 שקלים .
שאלתי היא: אינני מעוניינת להעביר את הכספים לישיבה כיוון שממילא אני תורמת להם. האם מותר להעביר את הכסף בקופה לאברך שהוא בני?
שכן התרומה היא לאותה מטרה: לתרום לאברכים לומדי תורה. או שאני מחוייבת לישיבה עצמה?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שהכסף נכנס לקופה זוכה בו אותה ישיבה ואין לשנות לצדקה אחרת.

מקורות:

יעויין בשולחן ערוך יו"ד סי' רנ"ט ס"א ושם בגליון מהרש"א ובחושן משפט סימן ר' סעיף ג'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על תשובתכם.
    יישר כוח על האפשרות שניתנה לנו לשאול ועל הנכונות והרצון לתרום מזמנכם היקר לטובת השואלים- על מנת להרבות תורה ולהאדירה.