קבלה בלב

שאלה:

שלום רב,
לאחרונה נאלצתי לעבור בדיקה חשובה מאוד והחלטתי בליבי שאם היא תצא תקינה אומר "נשמת" עם עשרה בלי נדר.
בחסדי שמים היא יצאה תקינה.
ניסיתי לארגן מניין אנשים לומר את ה'נשמת' בסוכות, אך לא עלה בידי.
כמו שציינתי לא קיבלתי על עצמי קבלה זו בפה אלא רק במחשבה, אך מאחר ואדם נוסף שקיבל על עצמו לומר 'נשמת' בעקבות סיפור זה, סיפר לי על כך, ואמרתי לו שאני קיבלתי על עצמי לומר בעשרה..
כן הצלחתי לומר את 'נשמת' בכותל..
מה אני צריכה לעשות עכשיו, והאם התרת הנדרים שעשיתי בערב ר"ה תקפה לעניין זה?

תשובה:

נדר במחשבה אינו נדר, ומה שסיפרת אחר כך אינו כלום, אבל כן ראוי לקיים החלטות טובות…

הצטרף לדיון

תגובה 1